VPS verkkoon! / VPS online!

Perinnearkku ry:n ”VPS verkkoon” -projekti käynnistyi Kalevanpäivänä 28.2. Rönsy on mukana avaamassa projektia VPS:n ensimmäisellä kappaleella ”Nuorten miesten speli”. Katso video täältä.

Vanhoja pelimannisävelmiä eli VPS on suomalaisen kansanmusiikin perusteoksia, ja 10-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Perinnearkku ry haastaa kaikki pelimannit ja musiikin harjoittajat instrumentista, taustasta ja kansallisuudesta riippumatta videoimaan tulkintoja sen lähes seitsemästäsadasta sävelmästä. Videot julkistetaan paitsi youtubessa, myös projektin blogissa sekä facebook-sivulla. Videoiden toivotaan levittävän kiinnostusta suomalaista pelimannimusiikkia kohtaan, jakavan tietoa ja mahdollistavan suomalaisten sävelmien opettelun ympäri maailmaa.

Vanhoja pelimannisävelmiä (“Old Folk Music Tunes”), known as VPS, is one of the fundamental works in Finnish folk music. In honour of Perinnearkku’s 10-year anniversary, the association presents a challenge to all folk musicians regardless of background or nationality: to film their interpretations of the almost seven hundred tunes found in VPS. Rönsy was honoured to open up the project by playing the first tune of VPS. You can watch the video here.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s